T

Stresszmentes légkör, családias környezet

„Érezd magad otthon, kérdezz bátran, tanulj szeretettel”

Az iskola bemutatása

A Gorsium Zeneiskola 1993-ban kezdte meg működését, fenntartója a Gorsium Zeneiskoláért Alapítvány. Ebben az iskolában indult el az országban elsőként az elektroakusztikus zenei oktatás, melynek központi tantervi programját és tankönyveit az iskola alapító igazgatója, Fehér József közoktatási szakértő, előadóművész írta meg az oktatásért felelős minisztérium felkérésére.

Az intézmény számos fesztivál, verseny szervezője volt, valamint a Vigadóban szervezett koncertjével a Guinnes rekordok könyvébe is bekerült. A szintetizátor-keyboard tárgy központi tantervi programjának bevezetése mellett a fenntartó akkreditált szakirányú pedagógus-továbbképzést is indított tanárok részére, valamint az Országos Szórakoztatózenei Központtal együttműködve a szórakoztató zenészek szakvizsgáztatási feladatait is ellátta az intézmény. Alapfokú művészeti iskolánk a korábbi minősítési eljárásban "Kiválóra minősített művészetoktatási intézmény" címet szerzett.

Az alapfokú művészetoktatási intézményt a fenntartó a szülők kérésére 2006-ban középiskolává bővítette. Az alapiskolában végzett tanulók egy része így a Gorsium Művészeti Szakgimnáziumban folytathatja tanulmányait. Ezzel a művészeti oktatás folytonossága biztosított számukra zeneművészeti, táncművészeti, képző- és iparművészeti ágakban és fotográfus és fotótermék-kereskedő tanszakon. 2017-től az intézmény köznevelési feladata gimnáziumi oktatással bővül.

Az intézményre jellemző a jó légkör, az egymásra való odafigyelés. Ennek köszönhetően a diákok aktív közösségi életet élnek, segítik egymást a felkészülésben és a közös szerepléseken, kiállításokon.

A művészetoktatás során fontos szerepet kap a szakgimnáziumban a gyakorlati képzés. A táncművész tanulók színházi gyakorlaton vehetnek részt. Számos kiemelkedő jelentőségű rendezvény (Vörösmarty Színház, Vodafone Sportcsarnok - Tóth Gabi, Király Linda, Király Viktor, Varga Miklós, Vastag Csaba, stb.) tánckarát alkották az elmúlt években az intézmény növendékei és tanárai.

A képzőművészeti ágon tanulók rendszeresen, kiállításokon mutatják be műveiket, valamint az elmúlt időszakban több pályázaton és versenyen értek el kiemelkedő eredményeket.

A zenész növendékek aktív szereplői a városi, regionális, országos és külföldi rendezvényeknek, versenyeknek. A bemutatók és koncertek mellett a tehetséges növendékeket országos tehetségkutató versenyeken és a televízióban is megismerhette a közönség. Olyan kiváló művészekkel szerepeltek színpadon többek között, mint Abebe Dániel (Bebe - Back II Black), Balázs Fecó, Keresztes Ildikó, Király Viktor.

Tanáraink fontosnak tartják a művészeti nevelést és az egyéni képességek kibontakoztatását, elismerését. Az intézményben a szakmai és a közismereti tárgyak oktatása egyaránt fontos szerepet tölt be. A művészeti neveléssel nem csak a jó képességű diákokat lehet oktatni, hanem a közismereti tárgyak terén gyengébben teljesítő tanulók esetében is sikereket, eredményeket lehet elérni.

Az iskolában tanító pedagógusok kivétel nélkül elismert szakemberek. A művésztanárok nemcsak elméleti tudásukat bizonyítják a diákok előtt, gyakorlati munkásságuk, eredményeik is példaértékűek.

Intézményünk 2018/2019-es tanévtől új, tanösvényes környezetben, saját tulajdonú épületben várja meglévő és új diákjait Székesfehérváron a Farkasvermi utca 40. szám alatt. A helyijáratos busz az iskola épülete előtt áll meg. Az új épület folyamatos fejlesztés alatt áll, saját külső sportpályával rendelkezik. Minden tanterem okostáblával felszerelt. Emellett biztosított a tanuló étkeztetése az épületben lévő büfé által, amely melegétel készítésére is rendelkezésre áll.

Kövess minket!

Instagram

Facebook